intro

Växter är mitt arbete, intresse och passion

Jag är uppvuxen på landet nära åkrar och skog, bland tall och gran. Naturen var hela tiden närvarande och jag ägnade stor tid åt att strosa omkring i den och ofta plockades det vilda buketter vilka jag gärna gav bort till nära och kära. Jag har fortsatt att skapa med växter, hela mitt liv faktiskt.

malmogardenshow2011_2

Till Malmö Garden Show har jag tillsammans med Robert Simonis (inte med på bilden) designat Trädgårdshandeln i Limhamns idéträdgård och får ta emot priset på scenen av Allers Trädgårds chefredaktör Eva Malmström (till höger) och trädgårdsjournalist, med mera, Gunnel Carlson som också suttit i juryn. Foto lånat från Allers Trädgård.

Först som florist och sedan som trädgårdsdesigner på en trädgårdshandel. I båda yrkena använder man växter som gröna byggstenar till att skapa något vackert och funktionellt. Genom åren har jag samlat ihop en stor ryggsäck med erfarenheter från många olika trädgårdar och projekt. En stor del av den ryggsäcken består av växtkunskap, växtkomposition och gestaltning av trädgårdar och bostadsgårdar.

Jag har tagit gesällbrev som florist och studerat 3 år till landskapsingenjör på Slu Alnarp. Från 2008-2014 har jag arbetat på en trädgårdshandel med olika projekt inom trädgårdsdesign.

Från och med 2015 driver jag mitt eget företag Strengbom trädgårdsdesign där jag lägger stort fokus på framförallt trädgårdsdesign, trädgårdsrådgivning, konsultationer och workshops.

Helena Strengbom